Altijd bamboekleding.

(Bamboetextiel) wordt gewoon gebracht als kleding, omdat wij vinden dat kleding in de eerste plaats aan alle eisen moet voldoen, anders word het door te weinig mensen gekocht en heeft het milieu te weinig invloed. Maar het mooie van bamboe is dat het van zichzelf ecologisch is. Meestal zonder label, dat wel. Dat label is ook niet nodig, bamboe is (duurzaam) van zichzelf en dat is wat telt.

Bamboe is tot wel 80% schoner dan katoen. Niet helemaal, je moet het vergelijken met de productie van elektrische auto’s. Die zijn ook veel schoner, maar worden in fabrieken gemaakt, dus volkomen schoon is nog steeds een utopie. Bamboe is echter een reuzenstap in de goede richting en helpt bijvoorbeeld om de productie van CO2 tegen te gaan. Echt een heel grote verbetering in vergelijking met katoen. Dus zeker is dat je  met bamboe textiel goed bezig bent. En dat nodig in de strijd tegen opwarming van de aarde en vergiftiging van de bodem.

Veel beter maar nog niet perfect.

Kleding van bamboe

Alle kleding en textiel van bamboe i.p.v. katoen zal zeker helpen voor een schone wereld.

Bamboe is absoluut beter en een duurzaam alternatief voor de strijd tegen vervuilende katoen. Het scoort op bijna alle schakels van deze keten beter en bijna iedereen is het daarmee eens. Op vrijwel alle, want er is nog een laatste link die nog kan en moet verbeteren, en dat is de viscose fase. Nu bamboetextiel steeds populairder wordt, worden er ook grote stappen gezet.  Deze is goedgekeurd door Global Organic Textiele Standaards. Bijvoorbeeld door het werken met gesloten systemen, waar de afvalstoffen worden hergebruikt en niet in het milieu terechtkomen. Men werkt ook in sommige fabrieken met natuurlijke enzymen zodat er veel minder gevaarlijke chemicaliën nodig zijn. Een voorbeeld is de toepassing van sodium hydroxide, die naast bamboe tevens vaak word gebruikt bij de verwerking van organisch katoen in vezels. Dit is goedgekeurd door Global Organic Textiele Standaards, dat duurzaamheidseisen stelt aan een chemische verwerking van textiel. Dit stelt ook duurzaamheidseisen voor chemische verwerking van textiel. We werken ook hard aan meer milieuvriendelijke technieken.

Tegenwoordig wordt biologisch katoen geproduceerd. De wereldwijde opbrengst is echter nog steeds minder dan 1% van de totale katoenproductie. Dat zal niet snel stijgen in vergelijking met bamboetextiel, omdat de opbrengst per hectare bij bamboe veel groter is en dat zonder de grond uit te putten en te vergiftigen. Bovendien krijgt katoentextiel nooit de unieke producteigenschappen van bamboe, zelfs niet als het biologisch is. Dat is de reden waarom wij hopen wij dat biologische boeren snel overschakelen naar bamboe. 

Bamboe is niet duurder dan katoen.

Comfort wear

Dé oplossing voor mensen met huidziekte, allergische reacties, gevoelige huid, opvliegers etc…

Als meer mensen bamboe textiel ontdekken, zal bamboe snel goedkoper worden dan katoen, omdat de vraag dan zeer snel zal stijgen. Dit komt hoofdzakelijk dat er nog steeds een enorm tekort aan bamboe in de wereld is. 

“De Wereld en bamboe” moet de mogelijkheid krijgen om het tekort van bamboe aan te vullen. We streven ernaar de aarde op een eenvoudige manier te herstellen omdat het onderdeel van het universum hoort te zijn. De aarde is krachtig en kan voor zichzelf zorgen. Bovendien geeft zij ons de middelen om voor ons zelf te zorgen. getijden, vruchtbare grond en bamboe.

De kwaliteit van bamboe is gewoon beter en op dit moment zijn de meeste mensen nog gewend aan katoen. Vaak weten zij niet beter en bieden de handelaren nog teveel katoen aan. Dat is logisch, want katoen is al duizenden jaren gemaakt. Textiel uit bamboe alleen sinds 13 jaar. Maar vanwege de staat van de omgeving moet dit niet worden toegestaan. 

Bamboetextiel is daarom relatief onbekend, maar dat verandert snel. Bovendien wordt katoen steeds duurder, deels vanwege strengere milieueisen die gerechtvaardigd zijn. Die hoge prijs heeft niets te maken met kwaliteit van katoen, maar met een vervuilende productie. Daarom worden er dat steeds meer initiatieven genomen om biologisch katoen te maken. Dat moet toegejuicht worden, want dit is beter voor onze planeet. De producteigenschappen van katoen verbeteren echter niet.  Alles wat niet goed is voor de wereld is al in deze plant.

De meeste mensen zijn conservatief. Mensen houder er niet van om nieuwe gewoonten te accepteren en oude oude gewoonten op te geven. Gelukkig zijn veel mensen altijd op zoek naar de beste producten. Voor zichzelf, voor het milieu, of beide. Die mensen kopen bamboetextiel en worden enthousiast. Daar hoeft niets aan te worden gedaan, dat spreekt vanzelf wanneer u de producten uitprobeert. Dat merk je al als je bamboeshirts, sokken en boxershorts uit de wasmand neemt.

Steeds meer en meer mensen krijgen kennis met het product en de kwaliteit. Dai is waarom ze om verschillende redenen naar bamboe overstappen.

By | 2018-01-01T19:37:06+01:00 januari 1st, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

AfrikaansCatalà简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschŌlelo HawaiʻiBahasa IndonesiaItaliano日本語Basa JawaLatinNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenskaTürkçe