Erosie en Sedimentatie

Koraal in Great Barrier Reef

De koralen van het Great Barrier Reef in Australië bevinden zich in een nog slechtere staat dan tot nu toe werd aangenomen. Shell bevind zich al aan de sjoelbak.

 (Erosie) is het proces van slijtage van een stevig oppervlak waarbij materiaal wordt verplaatst of volledig verdwijnt. Op Aarde vind erosie voornamelijk plaats door de werking van wind, stromend water, ijs. Maar ook meer ongebruikelijke vormen van erosie zijn mogelijk als gevolg van vulkanisme en impacts. Een duidelijk beeld van Erosie als (Sedimentatie) .

Taxonomie en evolutie onder water.

(Koraal) is een verzamelnaam voor zeedieren van de (Klasse) (Anthozoa)Ze zijn slechts enkele millimeters. Zij hebben een krans van tentakels en zien er een beetje uit als een (zeeanemoon), zie ook (brandneteldieren). Deze diertjes, ook wel (poliepen) genoemd, leven vaak in kolonies. Het hersenkoraal op de foto is een voorbeeld van zo’n kolonie. Koraalkolonies maken vaak deel uit van (koraalriffen).

Belangrijke boodschap over koraal.

foto-van-een-tropische-vis-op-een-koraal-rif

Koraal is het leven van de zee. Op internet vind u nog tientallen foto’s

 Veel medicijnen zijn gemaakt van koraal, maar ook van bamboe. Heel belangrijke zijn aidsremmers. Ook belangrijk is dat in alle grotten en andere schuilplaatsen zich tropische visjes nestelen om hun eitjes te verbergen, zodat rovers hen niet opeten. Wanneer de vissen groot genoeg zijn, gaan zij hun eigen weg, maar komen later weer terug voor hetzelfde als hun ouders deden.

 

 

Wat doen koraalriffen

Koraalriffen bestaan al 450 miljoen jaar. Vermoedelijk zijn dit de oudste ecosystemen op onze planeet. Koraalvissen, de kleine organismen die de riffen bouwen, zijn verantwoordelijk voor de grootste bouwwerken ooit gemaakt door levende wezens. Sommige riffen zijn zo groot dat ze menselijke stucturen overstijgen. Koraal is een veerkrachtig maar (zeer) kwetsbaar ecosysteem. Een ecosysteem omvat alles dat bijdraagt aan het behoud van het leven erin. Een ecosysteem is niet alleen de samenleving van organismen (planten, dieren en micro-organismen) binnen een bepaalde omgeving. Het is ook de uitwisseling van materie en energie tussen het leven en de niet-levende omgeving: aarde, water en lucht. Binnen een dergelijk ecosysteem hebben verschillende gemeenschappen hun eigen woongebieden (biotopen). De relaties tussen de verschillende organismen worden bepaald door eet- of voedselrelaties en beschermingsfuncties.

 

Cape Tribulation: een plek waar de jungle en oceaan samenkomen

Cape Tribulatiën Queensland Australië : een plek waar de jungle en oceaan samenkomen. In het noorden van Queensland ligt het plaatsje Cape Tribulatiën middenin een prachtig ongerepte jungle. Het is een unieke plek op deze wereld, aangezien het (maximaal) 180 miljoen jaar oude regenwoud hier samenkomt met parelwitte stranden. Om het concreter te maken: er kruisen hier 2 plaatsen van de UNESCO Werelderfgoedlijst: het Great Barrier Reef en de Draintree Rainforest.

Deze regenwouden van de oceaan vormen een natuurlijke barrière tegen oceaangolven. Vanwege de variërende diepte van de zee, kunnen golven niet zo hoog worden als bij een normale kust, waarbij de diepte van de zee tot aan de kust geleidelijk toeneemt. In Japan waardoor een tsunami bij de kust van Japan zich beter kan ontwikkelen dan bij de kust van Noord Australië. Dit scheelt vele mensen- en dieren levens, economisch is het ook nuttig. Deze kustbescherming kan veel schade voorkomen.

 

Als het zeewaterniveau te veel stijgt, kunnen de poliepen te ver onder het wateroppervlak komen. Het zonlicht is dan niet langer sterk genoeg voor de fotosynthese van de (zoöxanthellen).

Het broeikaseffect veroorzaakt een klimaatsverandering die op zij beurt de watertemperatuur verhoogt. Dit zorgt ervoor dat algen in koraalpoliepen op deze manier toxine produceren waardoor koraal verbleking ontstaat. (“coral bleaching” )

Laatste koraalberichten.

Onderzoek heeft aangetoond dat in de huidige staat met 30 jaar geen koraal in de zeeën op aarde is. Dan zal alles een dode zee worden en dat zou een ramp zijn. Naar onze mening gebeurt dit niet zolang “De Wereld en Bamboe” bestaat. Op voorwaarde dat mensen op aarde ons steunen.

Het koraal beschermt ons op vele manieren. Koraalriffen beschermen de kust tegen de invloed van stormen en golven. Vanwege de variërende diepte van de zee, kunnen golven niet zo hoog worden als bij een normale kust waarbij de diepte van de zee tot aan de kust geleidelijk toeneemt. Bij Japan waardoor een tsunami bij de kust van Japan zich beter kan ontwikkelen dan bij de kust van Noord Australië. Dit scheelt vele mensen- en dierenlevens, ook in economisch opzicht is het handig. Deze kustbescherming kan veel schade voorkomen

Co2 metingen

Meetstation Mauna Loa

CO2 in de atmosfeer stijgt sneller dan ooit, dit vertelde ons het meetstation Mauna Loa in Hawaï en de Noordpool. Na de communicatie met ons was het station plots gesloten.

Dit meetstation werd gerund door een Nederlander in Amerikaanse dienst. Het is echter niet langer op internet. Het rapport stelde dat de CO2 metingen veel hoger waren dan in 2015.

Hopelijk word president Trump redelijk en hoort hij niet bij de mensen op de volgende foto.

 

 

 

 

 

Zullen zij blijven slapen of ooit wakker worden?

Kop in het zand steken.

Zijn sommige mensen wel bewust van het leven? Zit hun hoofd echt in het zand?

Ondanks alle berichten, ondanks alle signalen die gemeld en gezien worden in de wereld is het onbegrijpelijk dat geen enkele reactie volgt. Zelfs mensen die zelf deze ontdekkingen doen, kunnen tot nu geen middel vinden dit over te brengen naar mensen waarvan de pen scherper is dan het zwaard.

 

 

 

By | 2018-02-16T14:42:25+01:00 februari 16th, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

AfrikaansCatalà简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschŌlelo HawaiʻiBahasa IndonesiaItaliano日本語Basa JawaLatinNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenskaTürkçe