Erosie en Sedimentatie.

Koraal in Great Barrier Reef

De koralen van het Great Barrier Reef in Australië bevinden zich in een nog slechtere toestand dan tot nu toe was aangenomen. De verbleking van de koralen heeft zich in 2016 sneller voortgezet dan ooit.

(Erosie) is het proces van slijtage van een stevig oppervlak waarbij materiaal wordt verplaatst of volledig verdwijnt. Op Aarde vind erosie voornamelijk plaats door de werking van wind, stromend water, ijs. Maar ook meer ongebtuikelijke vormen van erosie zijn mogelijk als gevolg van vulkanisme en impacts.                                                      Zowel in Erosie als (Sedimentatie) krijgt je een duidelijk beeld van de betekenis op Wikipedia

Taxonomie en evolutie onder water.

(Koraal) is een verzamelnaam voor zeedieren van de (Klasse) (Anthozoa)Ze zijn slechts enkele millimeters. Zij hebben een krans van tentakels en zien er een beetje uit als een (zeeanemoon), zie ook (brandneteldieren). Deze diertjes, ook wel (poliepen) genoemd, leven vaak in kolonies. Het hersenkoraal op de foto is een voorbeeld van zo’n kolonie. Koraalkolonies maken vaak deel uit van (koraalriffen).

Belangrijke boodschap over koraal.

foto-van-een-tropische-vis-op-een-koraal-rif

Koraal is het leven van de zee. Op internet vind u nog tientallen foto’s

Veel medicijnen zijn gemaakt van koraal, maar ook van bamboe. Heel belangrijke is aidsremmers. Ook belangrijk is dat in alle grotten en andere schuilplaatsen zich tropische visjes nestelen om hun eitjes te verbergen, zodat rovers hen niet opeten. Wanneer de vissen groot genoeg zijn gaan zij hun eigen weg, maar komen later weer terug voor hetzelfde als hun ouders deden.

 

Wat doen koraalriffen

Koraalriffen bestaan al 450 miljoen jaar. Vermoedelijk zijn dit de oudste ecosystemen op onze planeet. Koraalvissen, de kleine organismen die de riffen bouwen, zijn verantwoordelijk voor de grootste bouwwerken ooit gemaakt door levende wezens. Sommige riffen zijn zo groot dat ze menselijke stucturen overstijgen. Koraal is een veerkrachtig maar (zeer) kwetsbaar ecosysteem. Een ecosysteem omvat alles dat bijdraagt aan het behoud van het leven erbinnen. Een ecosysteem is niet alleen de samenleving van organismen (planten, dieren en micro-organismen) binnen een bepaalde omgeving. Het is ook de uitwisseling van materie en energie tussen tussen het leven en de niet-levende omgeving: bodem, water en lucht. Binnen een dergelijk ecosysteem hebben verschillende leefgemeenschappen hun eigen woongebieden (biotopen). De relaties tussen de verschillende organismen worden bepaald door eet- of voedselrelaties en beschermingsfuncties.

Deze regenwouden van de oceaan vormen een natuurlijke barrière tegen oceaangolven. Vanwege de variërende diepte van de zee, kunnen golven niet zo hoog worden als bij een normale kust, waarbij de diepte van de zee tot aan de kust geleidelijk toeneemt. Bij Japan waardoor een tsunami bij de kust van Japan zich beter kan ontwikkelen dan bij de kust van Noord Australië. Dit scheelt vele mensen- en dieren levens, ook economisch is het ook nuttig. Deze kustbescherming kan veel schade voorkomen.

Als het zeewaterniveau te veel stijgt, kunnen de poliepen te ver onder het wateroppervlak komen. Het zonlicht is dan niet langer sterk genoeg voor de fotosynthese van de (zoöxanthellen).

Het broeikaseffect veroorzaakt een klimaatsverandering die op zij beurt de watertemperatuur verhoogt. Dit zorgt ervoor dat algen in koraalpoliepen op deze manier toxine produceren waardoor koraal verbleking ontstaat. (“coral bleaching” )

 

De laatste berichten over koraal.

Onderzoek heeft aangetoond dat in de huidige staat met 30 jaar geen koraal in de zeeën op aarde is. Dan zal alles een dode zee worden en dat zou een ramp zijn. Naar onze mening gebeurt dit niet zolang “De Wereld en Bamboe” bestaat. Op voorwaarde dat mensen op aarde ons helpen en ondersteunen; Dieren en de natuur staan al aan onze kant

Waar zijn koraalriffen nog nuttiger voor?

Het koraal beschermt ons op vele manieren. Koraalriffen beschermen de kust tegen de invloed van stormen en golven. Vanwege de variërende diepte van de zee, kunnen golven niet zo hoog worden als bij een normale kust waarbij de diepte van de zee tot aan de kust geleidelijk toeneemt. Bij Japan waardoor een tsunami bij de kust van Japan zich beter kan ontwikkelen dan bij de kust van Noord Australië. Dit scheelt vele mensen- en dierenlevens, ook in economisch opzicht is het handig. Deze kustbescherming kan veel schade voorkomen.

Kooldioxide.

Een klimaattop is een spraakoefening. Praten helpt niet. Bamboe moet de grond in, zodat deze planten CO2-balans kunnen brengen en houden. Techniesch, woestijnen kunnen dit evenwicht bieden. De zee komt vrij van CO2 en koralen zijn bevrijd van de dood.

Co2 metingen

Meetstation Mauna Loa

CO2 in de atmosfeer stijgt sneller dan ooit, dit vertelde ons het meetstation Mauna Loa in Hawaï en de Noordpool. Na de communicatie met ons was het station plots gesloten.

Dit meetstation werd gerund door een Nederlander in Amerikaanse dienst. Het is echter niet langer op internet. Het rapport stelde dat de CO2 metingen veel hoger waren dan in 2015.
Hopelijk word president Trump redelijk en hoort hij niet bij de mensen op de volgende foto. Het is echter niet langer op internet.

 

Zullen zij blijven slapen of ooit wakker worden.

Kop in het zand steken.

Zijn sommige mensen op de hoogte van het leven? Zit hun hoofd echt in het zand?

Ondanks alle berichten, ondanks alle signalen die gemeld en gezien worden in de wereld is het onbegrijpelijk dat geen enkele reactie volgt. Zelfs mensen die zelf deze ontdekkingen doen, kunnen tot nu geen middel vinden dit over te brengen naar mensen waarvan de pen scherper is dan het zwaard.

 

Bamboe planten in de woestijn.

 

Bamboe-planten-in-de-wloestijn..

Je ziet dit op veel plaatsen. vooral in Afrika. Kleinschaligheid werkt nergens ter wereld als het gaat om het broeikaseffect.

Ter vergelijking. Woestijnen beslaan al meer dan 40% van het vaste oppervlak van de aarde. Elk jaar winnen woestijnen 135.000 km² door weer groter te worden. Mensen denken dat ze de wereld kunnen helpen door bamboe te planten. Veel te weinig! En zo blijven de woestijnen groeien Dit werkt niet. Wat wel werkt is een van onze plannen wat ook op internet staan. Als u geen dorren vlaktes wilt, sta dan op en gedraag je niet als een kind van 5 jaar. De wereld zit al vol met mensen (monsters) die de wereld willen vernietigen.


By | 2017-07-01T19:56:27+01:00 juli 1st, 2017|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

AfrikaansCatalà简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschŌlelo HawaiʻiBahasa IndonesiaItaliano日本語Basa JawaLatinNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenskaTürkçe