Choose your language above. 

Woorden in rood en tussen (haakjes) is een link

Herstel het broeikaseffect

Bamboo Giant Asten

Benny Nielen. Hof-leverancier voor de Reuzen panda’s in West-Europa. Heeft de grootste plantage van Nederland

In WO² gebruikte de BBC de 5de van Beethoven als een V-teken, als overwinning en vrede. Hoor de schoonheid van angklung (bamboe) muziek.

Waar je ook woont en werkt, het begint met een fundament. Om iets te bouwen moet je beginnen met een solide basis. Voor alles dat moet gaan groeien, stevige vruchtbare grond . De basis van een constructie word overgebracht worden naar een vast oppervlak (steun). Als dit niet goed is, zal het niet lang overleven. Wat je in de grond stopt, bijvoorbeeld in een woestijn, zal niet groeien. Alles zal verdwijnen in een woestijnstorm. Normaal groeien wortels van bomen en vegetatie naar het water, dus naar beneden. Bamboe heeft een horizontale wortelgroei, die het water vasthoudt. Dit houd de bamboestengels goed op hun plaats. Nieuwe stammen groeien op de (wortels), die een snelle ontwikkeling geven en een vaste grond vormen. Woestijnen zullen verdwijnen totdat zuurstof en CO² in evenwicht zijn. Nadat de grond solide is kan alles groeien, zelfs gras voor de grote grazers.

Malawi

Houd de bamboe2

Bijna de dikste gemeten bamboe 39 cm. Ir.Mark Peeters. Hoogste Koninklijke onderscheiding van België en CEO van “Bambu Nusa Verde” Hij woont en werkt al 40 jaar in Indonesië

Een vriend en CEO van “Bambu Nusa Verde” uit Yogyakarta is een van de bedrijven die met ons samenwerken. In Malawi is hij bezig met (honderd duizenden) bamboes, die daar moeten worden uitgezet. Gigantische bamboes van 20 m hoog. In de woestijn worden zij helaas nog niet groter maar dat zal komen. De volgende stap is de voortgang van deze (projecten). Je kunt hiermee niet alleen met dit de opwarming van de aarde terug dringen. Woestijnen met elkaar groeien 130.000 km² per jaar. Dat is niet genoeg. Dat moet met miljarden planten gedaan worden. Van bamboe kunnen al meer dan 11.000 producten worden gemaakt. Een paar worden beschreven In het netwerk. Het product is geliefd. De treksterkte is getest en was 17% groter dan die van staal. Bamboe heeft duizenden zegeningen. 4 keer zoveel CO² haalt het uit de atmosfeer dan bomen en andere vegetatie. Wortels die de grond stabiel maken betekenen minder modderstromen. Maar ook een stabielere atmosfeer, dus minder stormen. Bamboe geeft ook 35% meer zuurstof dan al het andere. De wereld kan ons de kans geven bamboe op hoge snelheid in de woestijnen te plaatsen. Dan kunnen wij meer leefruimte creëren en CO² en zuurstof  in balans brengen met (bamboe). Dit zal veel levens in veel gebieden redden.

Niet moeilijk

Elke dag sterven 27.400 mensen in de wereld door teveel CO². Dieren en de natuur lijden hier enorm onder. Dat is niet normaal, want als je wist hoe gemakkelijk je de wereld CO² neutraal kunt maken, zou je zeggen dat je meteen komt helpen. Het is meestal het gemakkelijkst om bij te dragen aan je eigen discipline. Omdat alles belangrijk is om ons doel te bereiken, kunnen we een onkostenvergoeding aanbieden. Dat betekent ook dat we de wereld CO2-neutraal moeten maken en ervoor moeten zorgen dat het zo blijft. Deze onkostenvergoeding is beperkt tot een maximum van € .10 (tien) miljoen euro per zaak

Hard werken

Prelude FLNG

Prelude FLNG boort (gas) in de Indische Oceaan. CEO Van Beurden verklaarde voor de Nederlandse televisie dat hij alle olie en gas uit de grond zou halen.

Natuurlijk is fondsen werven eerst nodig om CO² te verminderen. Het is gemakkelijk voor professionals, maar anderen kunnen ook wanneer u contacten hebt. In 2017 waren er al 2.500 miljardairs. Nu zijn er al bijna 4.000 en in 2019 zullen dit meer zijn. Zij kunnen een bijdrage leveren. Als je ze overtuigd dat ze aan een serieuze zaak werken, zullen ze dat doen. Voor hen die de wereld in deze toestand hebben gebracht zal het meer moeite kosten. Als (voorbeeld) neem ik de Royal Dutch Shell. De grootste wereldvernietiger ooit gebouwd, daar zijn ze verantwoordelijk voor. De Prelude FLNG kostte US$ 12,6 miljard. Voor minder dan de helft maakt “De Wereld en Bamboe” met zijn partners de wereld gezond. Ook zorgen wij dat onze aarde energie levert met getijden. Bijna zeker meer dan wij kunnen gebruiken.

Vandaag 23/12/2018. Een tsunami zonder aardbeving, westkust van Java, 222 doden.

Bijwerkingen

26 december 2004 was de ergste (tsunami) in de Indische Oceaan sinds mensenheugenis. Ieder die de aarde berooft, wast zijn handen in onschuld. Iedereen weet dat de aarde werkt. Wanneer tektonische platen samenkomen, treedt een aardbeving op. Waar gas word geboord ontstaan holle ruimtes. De aarde zal herstellen en bewegen. Wat er ook op haar pad gebeurt, ze zal het vernietigen. Dit geweld koste 26/12/2004, 237.000 levens. Hoeveel dieren zijn er dood gegaan? Weinig mensen geven hierom. Hoe groot is de kans dat dit enorme schip (de dood)  en vernietiging zullen zaaien? Geloof me, je doet niets tegen water met een snelheid van 900 km/h.

Kiezen

Kleding van bamboe

De bamboe kleding en textiel van Van Fina Vanbuel zal zeker helpen voor een schone wereld.

Natuurlijk, willen we dat je het beste van jezelf laat zien. Elke persoon of groep kan voor tien miljoen euro gaan. Het is ook mogelijk om alleen alle blogs te lezen. Beiden zijn zelfs beter. Als je toegewijd bent aan wereld zorg je voor je kinderen en verdere nakomelingen. Niemand wil de eeuwigheid als een slecht persoon. Gegarandeerd, als elk alleen zonnepanelen en windmolens plaatst word de wereld een grote woestijn. Niemand zal meer kunnen ademen. Dat geld dan ook voor je nakomelingen. Dan stikken zij en dat wil jij niet. Wat denkt je dat hun laatste gedachte dan is?

We wilden meer (zuurstof) en minder CO²

 

 

 

    

                     

 

 

By | 2018-12-01T19:29:27+01:00 december 1st, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

AfrikaansCatalà简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschŌlelo HawaiʻiBahasa IndonesiaItaliano日本語Basa JawaLatinNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenskaTürkçe