Medicijnen van Bamboe.

De-geneeskracht-van-bamboe

Bambusa Arundinacea wordt van oudsher gebruikt om zijn geneeskracht

Bamboe is een grassoort, die uit meer dan 1.500 verschillende soorten bestaat. Dat is goed, want het bestaat al veel langer dan mensen. Deze plant waarvan er sommige een genezende effect hebben, wordt nog steeds door veel mensen geboycot. Desondanks worden behalve medicijnen er nog meer dan 11.000 andere dingen van gemaakt. Geboycot door de macht van sommige mensen uit de farmaceutische industrie, maar ook andere disciplines, omdat zij hun macht gebruiken door hanteren van absurd hoge prijzen. Prijzen voor de medicijnen die zij aanrekenen aan de klant. Maar ook door expres medicijnen te vervangen, terwijl zij een noodzaak zijn voor de consument.

Bambusa Arundinacea wordt van oudsher gebruikt om zijn medische kracht tot genezen.

Jonge scheuten van bamboe, worden gebruikt in de Chinese en Indiase keuken. Bamboe is inheems in de landen China, Pakistan en India. Er zijn meerdere soorten bamboe maar alleen Bambusa Arundinacea wordt van oudsher gebruikt om zijn geneeskracht tegen diverse bot- en gewrichtsaandoeningen. Het is een tropische, snelgroeiende plant; de stengels kunnen 20 centimeter per dag groeien en uiteindelijk 10 tot 40 meter hoog worden.

Traditioneel gebruik van bamboe.

In India wordt een zalf van deze bamboe gemaakt. Deze zalf laat cirrose en tumoren verdwijnen. Zij verdwijnen als zij zijn gegroeid in de lever, milt en maag. Traditioneel wordt bamboe in India en Bengalen gebruikt om gewrichtsklachten en rugpijn te behandelen. Daarnaast werd het in deze Aziatische landen aangewend tegen astma, hoest en als afrodisiaca. Het gebruik van bamboe tegen rugproblemen komt volgens de signatuurleer doordat de plant zeer lijkt op een ruggengraat. De plant is soepel en flexibel en het is volgens kenners van de signatuurleer geen verwondering dat hij goed is voor de rug. De signatuurleer is de wetenschap die zegt dat uiterlijke plantkenmerken de medicinale werking onthullen.

Verrassende eigenschappen.

Bamboe heeft verrassende eigenschappen. De belangrijkste werkzame stof in bamboe is silicium, dat veel heilzaam kan doen.

scheuten

Jonge bamboescheuten voor het maken van medicijnen

Jonge bamboescheuten voor het maken van medicijnen.

Botten en kraakbeen.

Bamboe is zeer rijk aan silicium ofwel kiezelzuur. Silicium heeft remineraliserende eigenschappen. Dat is gunstig voor sterke botten en voor gezond en soepel kraakbeen, en het stimuleert de aanmaak van kraakbeen. Het regenereert bindweefsel en het versterkt haren, huid en nagels. 

Gewrichten.

In Nederland lijden 600.000 mensen aan artrose, in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Er zijn 70.000 mensen met reumatoïde artritis – zeg maar de klassieke reuma. Een veelvoud van hen heeft last van verschillende andere vormen van artritis (gewrichtsontsteking). Soms wordt dit veroorzaakt door een virus of bacterie en soms door een overmaat aan urineazuurkristallen (bij jicht), maar meestal is de oorzaak onduidelijk. Bambusa, een middel dat gemaakt wordt uit de verse stengelspruiten van bamboe, verhoogt de buigzaamheid en versterkt het bindweefsel.

Bamboe is goed voor het kraakbeen.

De hierna genoemde medicinale werkingen zijn alle gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Kraakbeen is een soepele botvorm die tussen de gewrichten zit en ervoor zorgt dat je botten soepel en pijnloos kunnen bewegen. Het hoge siliciumgehalte in bamboe is goed voor het kraakbeen. Er zit meer silicium in bamboe dan in heermoes, alfalfa of brandnetel. Diverse ziekten die in verband staan met ontstoken of versleten kraakbeen worden verholpen door medicijnen op basis van bamboe. Voorbeelden van ziekten en indicaties waarvoor bamboe wordt aangewend zijn:

 • Artritis, reumatoïde artritis, artrose

 • Ziekte van Bechterew,

 • Gewrichtspijnen door slijtage,

 • Tussenwervelschijfslijtage en lage rugpijn,

 • Bescherming van gewrichtskraakbeen,

 • Rug bescherming tegen overbelasting door intensief sporten,

 • Rug bescherming tegen zware arbeid, te zware dingen tillen.

Goed voor het bindweefsel.

Collageen is een mooi woord voor bindweefsel. Collageen is er in verschillende soorten en heeft diverse functies. Het zorgt voor een soepele en elastische huid maar ook voor soepele pezen, bloedvaten, kraakbeen, botten, urinewegen en geslachtsorganen. Bovendien zorgen (mineralen) in bamboe ervoor dat calcium daadwerkelijk door de botten wordt opgenomen. De versoepelende eigenschappen van collageen worden in de fytotherapie medicinaal gebruikt bij de volgende indicaties:

 • Zwakke gewrichtsbanden, neiging tot verzwikken,

 • Broze botten,

 • Verminderde elasticiteit van de bloedvaten, voorkomen van atherosclerose en aambeien,

 • Verminderde huidelasticiteit, vroegtijdige huidveroudering,

 • Traag genezende wonden, acne en zweren,

 • Breekbare haren, beschadigde haarwortels, dunne haren, haarverlies,

 • Broze splitsende nagels,

 • Osteoporose,

 • Herstel van botbreuken.

Tegen ontsteking van gewrichten.

Het gebruik van jonge bamboespruiten en het drinken van het gekookt water van bamboe is goed tegen gewrichtsziekten met ontstekingen. Stukjes jonge bamboescheuten worden in groentemix verwerkt. De Phyllostachys Nigra is een bamboesoort die eetbaar is, en bamboe is wellicht de nuttigste plant ter wereld omdat die praktisch overal materiaal voor levert. De zwarte Phyllostachys Nigra wordt snel geoogst en gekookt, anders is hij te bitter. De wortels geeft men om de koorts te verminderen, om vocht weg te halen, tegen benauwdheid en om rusteloze kinderen te kalmeren.

Als u alles leest en het begrijpt, zul je je beseffen dat bamboe een zeer belangrijke positie in de wereld inneemt.

Tot slot wil ik u nog een ding vertellen. Mens en dier kunnen een paar weken zonder eten, een paar dagen zonder drinken. Maar niet meer dat een paar minuten zonder zuurstof.

 

Hoe ziet jouw leven eruit

ademhalingsysteem

Ademhalingssysteem (mensen)                                    

Dieren

Ademhalingssysteem                                        (Dieren)

Wij vragen ons af. Bent u ook zo’n persoon, die iedereen gewoon volgt? Of maak je eigen keuzes. Fossiele brandstoffen belemmeren de ademhaling. Volgt je nog steeds? Strijd voor overvloedige energie uit bewegend water en bamboe.

 

Wat zijn de (voordelen) van ginseng?

Wij gaan hier niets over schrijven, maar als je op (ginseng) klikt lees je het in 57 talen.

 

 

 

 

 

By | 2018-02-26T23:02:10+01:00 februari 26th, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

AfrikaansCatalà简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschŌlelo HawaiʻiBahasa IndonesiaItaliano日本語Basa JawaLatinNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenskaTürkçe