(Permafrost) verbergt klimaatnachtmerrie

bamboe-bossen

Ga door deze link naar (bamboe). Ik beloof je dat als u luistert en denkt, je niet langer bang bent van bamboe.

Het is beangstigend hoeveel mensen bang zijn van bamboe. Als u bang bent dat het te groot is, zorg dat het op zijn plaats blijft met (rhizoomlimeter). Bamboe neemt vier keer de hoeveelheid (CO2) uit de atmosfeer dan bomen bij gelijk volume. Vanwege de snelle groei kan dit tot 20 keer zijn. De volwassenheid van bomen is moeilijk te bepalen, maar er kan worden gezegd dat dit honderd jaar is. Dit is vijf jaar voor bamboe. Bovendien kan bamboe grote vormen aannemen als het niet word geleid.

Met zijn sterke wortels en elasticiteit kan bamboe bescherming bieden aan orkanen, erosie, modderstromen en andere vormen van geweld om de aarde te beschermen. 

Onder zoeken naar de juistheid worden nog steeds gedaan, maar bamboe neemt vier tot twintig maal de hoeveelheid CO2 uit de lucht en geeft een veelvoud van 35% meer (zuurstof). Voorkomt erosie, het grootste probleem op aarde, opwarming van de aarde, vermindert de orkaankracht, voorkomt modderstromen en werkt als medicijn. Mensen vertellen elkaar allerlei sprookjes, maar zij vertellen ons niet dat bamboe de wereld kan redden van mogelijke vernietiging.

Klimaatnachtmerrie

permafrost-nasa.

Permafrost is een aardlaag die constant kouder is dan 0 °C, zodat het grondwater bevroren is. Nasa

Als de permafrost smelt, komen oude methaanvelden vrij in de atmosfeer. Dat kan (broeikaseffect) versnellen. Meer dan tot nu toe werd aangenomen.  

Schattingen van de hoeveelheid broeikasgas die vrijkomt bij het smelten van de permafrost zijn tot nu toe te laag geweest. Een nieuwe studie biedt deze verklaring.

Grote delen van de aarde zijn bedekt met permafrost. Dat wel zeggen, aarde en ijs die zonder onderbreken zijn bevroren.

Op sommige plaatsen, zoals in Siberië en het Noordpoolgebied, zijn deze lagen soms 700 meter dik en zijn ze over miljoenen jaren opgebouwd. 

De permafrostlaag bevat biljoenen tonnen organisch materiaal: planten, bacteriën en dieren zitten vast in het ijs. Zij worden slechts langzaam omgezet in CO2 door de kou.

IJs omhult methaan

De permafrost bevat ook andere CO2-bronnen. De bevroren bodem bevat een groot deksel op oude bellen van broeikasgassen zoals (methaan).

Methaan draagt naar schatting zeker 20 keer meer bij aan het broeikaseffect als CO2.  

Klimaatwetenschappers vrezen dat de methaanreserves vrijkomen als gevolg van het broeikaseffect.

Het is niet duidelijk hoeveel methaan kan ontsnappen, maar een nieuw onderzoeksproject laat zien dat het meer is dan eerder werd aangenomen.  

Luchtmonsters duiden op lekkage

permafrost-Nasa vliegtuigopname

Uitzicht uit het raam van het onderzoeksvliegtuig Polar 5 tijdens nemen van luchtmonsters over de Mackenzie-delta.

Om het risico beter in te schatten werden (luchtmonsters) genomen in een permafrostgebied van 10.000 km² in de Mackenzie-delta in het noorden van Canada. 

De uitstoot van methaan lijkt 13 keer hoger te zijn in gebieden waar meer van de permafrost is weggesmolten en de bevroren laag dunner is.

Hoewel deze studie slechts 1% van het gebied beslaan, zijn ze verantwoordelijk voor 17% van de totale methaanemissie.

De lekkage kan dus veel uitgebreider zijn dan tot nu toe aangenomen. Het zal enorm toenemen met het opwarmen van de aarde en het smelten van de permafrost.

Honger naar rijkdom en macht

Voor het tweede jaar op rij stagneert de wereldwijde CO2 uitstoot. Wetenschappers voorspellen dit. Zij waarschuwen evenwel dat dit niet betekent dat de ‘koolstofpiek’ is bereikt. Zeker nu blijven mensen boren naar fossiele brandstoffen. In dit geval kan de ramp groter worden dan WO2.

Auschwitz

De toegangspoort van Auschwitz II-Birkenau: laatste station voor 1,3 miljoen mensen. (bron, de Standaard)

‘Nu weet ik wel zeker: er is geen God’ ‘ik kan dit leed niet alleen aan’ (ze sprak vanuit Auschwitz)

De (Tweede Wereldoorlog) (19391945) was het tweede conflict op wereldschaal in de twintigste eeuw. Deze oorlog heeft verschillende oorzaken. Een van de belangrijkste oorzaken was het verlies van het (keizerlijke Duitsland) in de Eerste Wereldoorlog. Dit leidde tot grote veranderingen in de jaren daarna. Maar niet alleen in Duitsland zijn er oorzaken te vinden, het Japanse Keizerrijk heeft veel bedreigingen geuit met zijn imperialistische gedachten. Het hoogtepunt hiervan was de (Tweede Chinees-Japanse Oorlog) uit 1937. Ook de houding van de internationale gemeenschap en het agressieve gedrag van Italië was op haar beurt een belangrijke oorzaak.

De wereld kan hier niets aan doen.

“De Wereld en Bamboe” heeft een eenvoudige oplossing. Breng eerst vrede en rust in de wereld met getijden, bamboe en liefde voor elkaar. Stop dat rare gedrag door de aarde leeg te maken met boren naar olie en gas. Je zult wel machtig en rijk worden, maar zorgeloos ademhalen is veel waardevoller. Telkens als er innovatieve manieren worden gevonden om energie te onttrekken uit bewegend water. Er is al voldoende, maar soms is het rendement hoger.

Woestijnen kunnen worden verkleind tot normale grootte met bamboe. Laten we dat op de beste manier doen. Informeer hoe dat gaat en profiteer ervan. Bamboe is een plant met duizenden mogelijkheden.

(Volgende)    (terug)

By | 2018-02-17T12:30:45+01:00 februari 17th, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

AfrikaansCatalà简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschŌlelo HawaiʻiBahasa IndonesiaItaliano日本語Basa JawaLatinNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenskaTürkçe