Schade aan de Wereld.

Schade aan de wereld.

Enorme windparken met horizonvervuiling. Maak de molens toch kleiner en plaats hen onder water. Wind is er niet altijd, maar getijden wel.

Van politieke partijen en regeringen wordt verwacht dat zij het land dienen en alles erin beschermen. Soms is hun gedrag onverantwoordelijk en ze willen zij zo snel mogelijk rijk worden. “De Wereld en Bamboe” vind dat dergelijke mensen niet op het (pluche) moeten zijn. Onder hen zijn er te veel die hun baan misbruiken en de wereld in gevaar brengen.

Nog meer schade.

gigantisch-zonne-energiepark-geopend-bij-bordeaux

Iedereen mag nog steeds zijn keuze maken, onze ogen doen pijn van deze horizonvervuiling.

Het is echt belachelijk dat mensen spelen met zonnecellen en windmolens. Eerst haalden zij ruwe materialen, olie en gas uit de grond, wat rampen kan veroorzaken. Zee, aardbevingen en alles wat de vrede en rust op aarde verstoort. Getijden word niet gebruikt, omdat het gratis is, maar ook omdat er niets word verdiend. In woestijnen proberen mensen bomen te planten. Terwijl bamboe meer geschikt is vanwege de snelle groei en sterke wortels en nog veel meer sterke punten. Bomen worden bij de geringste woestijnstorm uit de grond getrokken en gaan de lucht in. Als je de kennis hebt en bereid bent de website te lezen, dan zal je dat ongetwijfeld begrijpen. Zij halen 4 tot 20 maal de hoeveelheid CO2 uit de atmosfeer. Bamboe kost bijna niets, de verdienste is laag, arme mensen krijgen een beter leven en dat is het knelpunt. Weer die vreselijke hebzuchtcultuur.

Nu de keerzijde.

 

TidalStream_Tidal_Farm.

Op deze manier kan getijdenenergie worden verkregen. Maar er zijn honderden andere manieren. Zelfs Papoea’s doen dat. 

Slimme mensen gebruiken krachten die onder water zijn. Zij geven 832 keer meer energie dan windmolens. Vanwege de grote energiedichtheid van het water is 15 keer minder materiaal nodig.

Je kunt het verschil zien als je een dag aan de kade van (Vlissingen) doorbrengt. Je moet de trossen aanpassen met het getij. Er is veel stroming in het water. Op deze manier kunt u Nederland van energie voorzien die weinig kost. Overal in de wereld is veel en soms minder getij. Het universum heeft daar voor gezorgd. Waarom zijn mensen zo ziek. Zij kiezen voor corruptie en geven zo weinig om hun medemens.

Energie van onderwatervlieger

Onderwater-vliegeren

Zo moeten in de toekomst (vliegers) van het Zweedse Minesto voor de kust van Wales hun rondjes draaien.

In de toekomst zullen de onderwatervliegers van het Zweedse Minesto voor de kust van Wales hun rondjes draaien.          

Vliegeren doe je bij voorkeur op het strand met een vlieger die manoeuvreert. Maar in werkelijkheid is vliegeren onderwater slimmer, als je er energie mee wilt opwekken.

Nog dit jaar mag het Zweedse bedrijf Minesto een eerste grote vlieger, voor de kust van Anglesey in Wales plaatsen. Onder water echter. De milieuvergunningen zijn onlangs afgegeven voor een test dat 0,5 (MW)  elektriciteit moet genereren.

 

Kitesurfen

Iedereen die mensen heeft zien spelen met vliegers op het strand bij harde wind, weet dat zelf betrekkelijk kleine vliegers genoeg kracht ontwikkelen om de persoon mee te sleuren. Met een surfplank onder de voeten worden zo grote snelheden op het water gehaald.

Deze krachten zijn echter helemaal niets vergeleken bij wat er gebeurt met een onderwatervlieger. De dichtheid van water is 832 keer groter dan die van lucht en water bevat ook 832 keer meer energie bij dezelfde stroomsnelheid. Gelukkig stroomt water vrijwel nooit bij stormsnelheden, maar zelfs ‘langzaam’ stromend water heeft een enorm vermogen. Beelden van (overstromingen) en (tsunami’s) zeggen genoeg. Dit is meestal een effect van tektonische platen gelijktijdig met boren naar olie en gas. Maar ook los van elkaar

Achtbaan

Het Zweedse Minesto heeft een opvallende manier bedacht om de kracht van langzaam stromend water (getijdenstromen) te gebruiken. Hierdoor kan een grote vlieger onder water roteren. Onder de vlieger is een turbine gemonteerd, die door het stromende water roteert en elektriciteit genereert.  

Door de vlieger in een achtvorm rondjes te laten roteren is de stroomsnelheid bij de turbine al verhoogd. Dat gebeurt vooral als de onderwatervlieger naar beneden gaat. Minesto krijgt honderd keer meer energie uit getijdenstroom dan een vergelijkbare (vaste ‘windmolen’ op de zeebodem)   zou doen.

Zeer voorspelbaar

De vlieger krijgt een spanwijdte van twaalf meter en de turbine heeft een diameter van 1,5 meter. Door de grote energiedichtheid van het water is per megawatt 15 keer minder materiaal nodig dan in concurrerende systemen, zegt (Minesto). Het schoonheid van getijdenstromen is dat ze voorspelbaar zijn. Je kunt altijd op hen rekenen.

 

Water uit de bergen

Beautiful road

Een mooie weg die leidt naar het meest zuidelijke punt van Hawaï. Elke natuur geeft je energie.

Waterbewegingen kunnen op vele manieren energie produceren. Op plaatsen met een verschil tussen eb en vloed of door een golfbeweging. Het is mogelijk om energie te genereren uit de bewegende watermassa’s. Het zeewater activeert vervolgens generatoren onder water. Deze zetten de (kinetische energie) van het water om in elektriciteit. 

Water wil altijd van boven naar beneden. We kunnen deze energie gebruiken. Dit is in Nederland veel moeilijker dan in veel andere landen. Omdat het grootste deel van het water energie levert als het van een berg komt. Dit is waterkracht. Het gedonder en gebrul van een waterval maakt het duidelijk. Hier is energie! Ondertussen zorgt de zon dat het water weer door verdamping in de bergen beland. Water dat de snelste weg naar beneden vind en daardoor stroming veroorzaakt. Zet er een molen in en je kunt de energie gebruiken.

Er is zoveel ongebruikte energie in de wereld dat een follow-up nodig is.

 (Volgende)   (Terug)

By | 2017-12-10T12:20:57+01:00 december 10th, 2017|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

AfrikaansCatalà简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschŌlelo HawaiʻiBahasa IndonesiaItaliano日本語Basa JawaLatinNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenskaTürkçe