Voorwoord

Beste volgers, Goede vrienden,

dweb

Logo van “De Wereld en bamboe” Motto: Sterk en Gezond

Enkele jaren geleden kreeg ik de vraag uit de bamboewereld. Kan jij onderzoek doen naar bamboe. Misschien omdat zij wisten dat de plant me interesseerde. Onze naam “De Wereld en Bamboe” bestond al. De plant (1.500 soorten) werd verguisd en nog steeds, maar hoofdzakelijk door mensen die weinig over bamboe weten. Ik wist ook te weinig, maar ik begon onderzoek te doen. Tijdens zo’n onderzoek kom je tot de meest verrassende ontdekkingen. Ook getijden, wat zo lang bestaat als de wereld en al onze energie kan leveren.

De Zweedse bedrijf Minesto deed de uitvinding van de onderwatervlieger. Dit is samen met de bamboevezelcultuur de meest bruikbare ontdekking van de afgelopen 100 jaar. De schoonheid van getijstromen is dat ze voorspelbaar zijn. Dit geld ook grotendeels voor bamboe in vergelijking met bomen. Je kunt altijd op getijden en op bamboe rekenen. Het lijkt erop dat geld en macht de controle hebben over de hele wereld. Die controle moet worden teruggegeven aan de natuur

 

Een paar voorbeelden

boorplatform van 5 voetbalvelden lang

Het drijvende boorplatform Prelude FLNG het grootste schip ter wereld. De romp is bijna 500 m lang. Hij boort voor de kust van Australië naar aardgas.

We kunnen het erover eens zijn dat (Shell) wel de grootste vervuiler ter wereld is. Een CEO van (Shell) vertelde tijdens een (TV)  programma dat hij alle olie en gas uit de grond zal halen.

Onderwater-vliegeren

Zo moeten in de toekomst (onderwatervliegers) van het Zweedse Minesto voor de kust van Wales hun rondjes moeten draaien. Het is een van de absolute manieren om de hele wereld van energie te voorzien.

Iedereen heeft gehoord wat in de Nederlandse provincie Groningen gebeurt met boren naar gas. Veel aardbevingen vonden daarom plaats.

We praten over de grootste vervuiler, maar later komt (Krupp) ook aan de beurt, welke Duitsland tijdens WO2 van oorlogsmateriaal voorzag. Er zijn ook veel anderen als (Gazprom) die de wereld vergiftigen met CO2.

Je vraagt je misschien af waarom mensen grondstoffen van de aarde nodig hebben. Klik op de link aan de rechterkant waar getijden hun werk doen. Je kunt veel informatie krijgen over hoe je een zee aan energie kunt krijgen zonder de aarde te beschadigen en zonder (CO² rampen) te veroorzaken.

De aarde die minder vruchtbaar wordt.

Wortels van bomen

Bomen zijn het nut van de wereld, maar de wortels zijn te zwak om een woestijn kleiner te maken. Wortels sterven na het verwijderen van de boomstam

Wortels van bamboe

Wortels van bamboe blijven leven. Zelfs als de stam word afgesneden, geven zij nieuwe bamboestammen en houden ze de grond bij elkaar. Zij voorkomen erosie.

Woestijnen groeien 135.000 km² per jaar. Om deze reden willen mensen bomen in de woestijn planten. Maar met elke woestijnstorm zullen bomen niet overleven vanwege hun zwakke wortels. Zij krijgen geen grip in woestijnzand. Een ander verhaal brengt bamboe. Als u in de savanne begint, kun je momenteel 5 soorten planten. Je kunt de woestijnen terugbrengen naar waar je wilt. Later wanneer de grond vruchtbaar is gemaakt door bamboe kunnen meer soorten bamboe, maar ook bomen en ander vegetatie worden geplant. Je breng dan structuur in de grond en voorkomt ook erosie.

De illustraties laten zien dat de wortels van bomen altijd naar beneden groeien en van bamboe horizontaal. In woestijnen is weinig water. Bomen vragen om veel water en bamboe heeft weinig nodig omdat zij water vasthouden. Daarom is het niet verstandig om direct bomen te planten in de woestijn. Wacht beter tot bamboe vruchtbaarheid brengt. (zie ook later de blog over CO2, Zuurstof, Water en Biomassa.)

Wat meer.

Wat bamboe verder samen met bewegingen van water doen vertellen wij verder in de website en ook wat je allemaal kunt doen met bamboe.

Hoe kunnen we dit bereiken.

Het is duidelijk dat de wereld niet van ons is, maar van iedereen. Wij vragen je om samen een prachtige wereld te maken. Wij begrijpen dat als u helpt, je ook moet leven. Maar begrijp ook als je helpt, dan moeten er resultaten zijn. De beste resultaten worden bereikt op basis (no cure no pay) en uit liefde voor de wereld.

Elke discipline is wenselijk. Mensen kunnen komen in de groep “De Wereld en Bamboe”. Daar leert men elkaar kennen en waarderen zij elkaar. Dan kan je in die groep een subgroep maken tot een maximum van 50 subgroepen. Heel gewoon, “Eendracht maakt kracht.

muziek kinderen

Angklung (Muziek) 

Angklung-arumba

Angklung-  (arumba)

Angklung, het mooiste instrument

Angklung is een muziekinstrument, volledig gemaakt van bamboe. Er zijn veel orkesten met deze instrumenten waarvan u sommige liedjes kunt horen.

(Volgende) 

By | 2018-02-27T14:17:52+01:00 februari 27th, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

AfrikaansCatalà简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschŌlelo HawaiʻiBahasa IndonesiaItaliano日本語Basa JawaLatinNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenskaTürkçe