Wereld

Heelal

Mogelijk meerdere (heelals). Wij hebben meer dan 200 miljard zonnestelsels

Als je het profiel over “De Wereld en Bamboe” maar ook over mij hebt gelezen, dan weet u dat ik begon als een rustig persoon. Door de jaren heen ben ik echter bewuster gaan leven. Overal ter wereld werken mensen tegen elkaar. Rijkdom is belangrijk, gezondheid is onbelangrijk, vooral voor medemensen. Of alles beter zal zijn, hangt ervan af of je me wilt volgen.

2003 ging ik met studenten om examenpunten te maken bij Oprinsplant. In 2008 ontwaakte de bamboewereld. CEO Oprins tipte CEO Marc Peeters, van “Bambu Nusa Verde” uit Yogyakarta. Vraag om onderzoek. Mijn ogen en alles wat bij de zintuigen behoort ontwaakten na het onderzoek van bamboe. U kunt alle plannen bekijken in blogs en rapporten die ik heb gemaakt. Hopelijk openen de ogen van de wereldbevolking zich ooit.

Het zal waarschijnlijk een utopie zijn, omdat de wereld is zo enorm corrupt en waarom. De mensheid jaagt rijkdom die er eigenlijk niet zijn. Je kunt nooit meer gebruiken dan je nodig hebt. Wat overblijft is een corrupte bodemloze put. Mensen geloven in een God en geven hen hun laatste bezitting. Wij geloven in het heelal en misschien wel in meerdere, de aarde en de natuur. Mensen vechten tegen elkaar tot zij sterven, omdat alleen hun geloof is echt. Wat verdrietig. Een heelal bestaat uit meer dan 200 miljard sterrenstelsels. Dat is meer dan 30x de hoeveelheid mensen op aarde. Er is zelfs ontdekt dat er mogelijk meer dan vier heelals zijn. Dat is onbegrijpelijk voor het menselijk brein. Hoe groot moet deze God zijn om dit te regeren.

vliegende schotel

Vliegende schotel

Dat is waarom wij geloven wat wij geloven. Wij respecteren de overtuigingen van ieders geloof, ook binnen onze organisatie. Er waren mensen in de wereld die praatten over vliegende schotels en felle lichten. Niemand van ons heeft dat gezien, maar wij geloven wel dat deze mensen de waarheid spraken. Met misschien meer dan een heelal en miljarden zonnestelsels is het niet ondenkbaar dat bewoners meer weten dan op aarde. Met meerdere verkenningen was misschien de angst zo groot, hoe aardbewoners elkaar behandelen, dat zij gevlucht zijn.

Vliegeren

Vliegeren gebeurt bij voorkeur op het strand met een vlieger die manoeuvreert. Maar in werkelijkheid is vliegeren onder water slimmer, als je er energie mee wilt opwekken.

Krachten in de lucht zijn echter helemaal niets vergeleken bij wat er gebeurt met een onderwatervlieger. De dichtheid van water is 832 keer groter dan die van lucht en daarom bevat water ook 832 keer meer energie bij dezelfde stroomsnelheid. Gelukkig stroomt water vrijwel nooit bij stormsnelheden, maar zelfs ‘langzaam’ stromend water heeft een enorm vermogen.

Onderwaterenergie

Een Zweedse Minesto (onderwatervlieger) krijgt honderd keer meer energie uit getijdenstroom dan een vergelijkbare windmolen.

De vlieger heeft een spanwijdte van twaalf meter en de turbine heeft een diameter van 1,5 meter. Door de grote energiedichtheid van het water is per megawatt 15 keer minder materiaal nodig dan in concurrerende systemen, zegt Minesto. “De Wereld en Bamboe” zegt dat bijna alles van deze vlieger van bamboe kan gemaakt worden. Bamboe wint het op veel fronten van andere materialen. Bovendien is gemeten dat de trekkracht 17% groter is dan die van staal. Het schoonheid van getijdenstromen is dat ze voorspelbaar zijn. Je kunt altijd op ze rekenen, geen horizonvervuiling en je hoort ze niet.

Windmolen

Een grove leugen. ‘Als je erin investeert worden ze stukken mooier’

Windmolens bestaan al sinds mensenheugenis. De bovenstaande gegevens hebben aangetoond dat de efficiëntie van lucht in vergelijking van water 100 keer minder is. 

Waarom dan windmolens? Eerst en vooral maken overheden en andere grote winsten. Zij geven de emissierechten uit, verdienen er veel geld mee. Zij maken enorme winsten en de burgers betalen alles om deze mensen rijk te maken. Energie kan bijna voor niets bij de burger terecht komen.

Onderwatervlieger

Onderwatervlieger

Het bedrijf SeaCurrent test bij maritiem onderzoeksinstituut MARIN een vlieger die langs de kust onder water energie opwekt. Hier geld: Als je er in investeert word energie betaalbaar.

De vlieger bestaat uit verschillende vleugels die achter elkaar zijn geplaatst, vier of vijf opeenvolgende, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden. De ondewater-vlieger is verbonden via een hoogwaardige kabelverbinding met een warm aanmeerstation. Deze is bevestigd aan de zeebodem en een hydraulische cilinder bevat met daarin een zuiger. De trekkracht van de vlieger perst een milieuvriendelijke vloeistof uit de hydraulische cilinder naar een hydraulische welke een motor en generator aandrijft. Dat genereert elektriciteit.

Er zijn twee onderwatervliegers gekoppeld aan één ligplaatsstation om dezelfde elektrische energie te genereren. Wanneer de ene onderwatervlieger na zijn werkslag teruggaat naar de beginstand, begint de tweede vlieger zijn werkslag en trekt de zuiger omlaag. Ze wisselen elkaar af en zijn nauw gecoördineerd. ‘Het functioneert als een dubbelwerkende luchtbed pomp, die ook lucht levert als de pomp wordt uitgetrokken’. Geestelijk vader ing. Youri Wentzel van SeaCurrent.

De vlieger is gemaakt van een combinatie van aluminium en composiet. Ingebouwde sensoren en actuatoren regelen de stand van de vleugel, die altijd dwars op de stroming moeten zijn voor de meeste trekkracht. Bij getijdenwisseling, om de zes uur, draaien de vliegers mee naar de andere kant. ‘De techniek is vooral geschikt voor langzaam stromende getijden. Het systeem oogst veel water en is daarom al rendabel bij lage stroomsnelheid’, aldus Wentzel.

Ruimtetekort

Energie die word onttrokken aan bewegend water en met name van de onderwatervlieger is zoveel, dat er boeken over kunnen worden geschreven. Hier is de ruimte te klein, maar in de nabije toekomst zal ik je er meer over vertellen. 

 

By | 2018-04-26T10:56:13+01:00 april 26th, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

AfrikaansCatalà简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschŌlelo HawaiʻiBahasa IndonesiaItaliano日本語Basa JawaLatinNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenskaTürkçe