Wereldtoestand

Hoe is de aarde en hoe is het mogelijk. Geen rijkdom, maar gezondheid.

Als u het profiel in het vorig blog hebt gezien, zullen sommige van jullie begrijpen waarom de eerste fase van leven een diepe indruk heeft gemaakt. Vooral de periodes 1940-1945 en 1960-1961.

Ik was 1960-61 in een land met 1,5 miljoen inwoners en daar spraken ze 368 verschillende talen. Dus geen dialecten en soms op 400m was de taal anders. Iedereen had ook zijn eigen geloof, maar niemand had ooit zijn God gezien.
Er zijn duizenden overtuigingen in de wereld en iedereen denkt: “Ik ben supermens”. Daarom is er geen eenheid op aarde. Leiders laten zichzelf betalen totdat zij in rijkdom zwemmen. De anderen hebben niets meer en moeten stelen. Zelfs van de aarde, terwijl de aarde zo door het universum werd gemaakt, zodat iedereen wordt verzorgd. Overvloedige energie door getijden en vallend water. Wij zeggen het niet graag, maar je denkt fout als je dit niet gelooft. Al dat bewegende water in de wereld is instaat zoveel elektriciteit op te wekken dat je erin zwemt. Olie en gas is smerig, vernietigen de aarde en alles wat leeft. Als u andere energie nodig hebt, haal die dan uit bamboe.

Bamboe heeft 17% meer trekkracht dan staal. Je kunt zoveel (bamboe) maken als je wilt en er 11.000 producten van maken. Het eindproduct is compost en groeit ook in (woestijnen).  Woestijnen beslaan 40% van het vaste oppervlag van de wereld, maar moeten zover mogelijk terug.

Het enige wat je hoeft te doen is uw hand ophouden, elkaar respecteren en elkaar vrijlaten. Dat is het begin van een geciviliseerde wereld.


negev-woestijn

De woestijn moet vruchtbaar gemaakt worden met bamboeplanten.

Woestijnstorm Sahara

40% van de vaste aarde is woestijn en 133.000 km² worden elk jaar toegevoegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bamboe en getijden moeten het doen

In deze serie is een blog (Energie van onderwatervliegers) die precies beschrijft hoe de wereld zijn energie kan krijgen. Een prachtig systeem, maar ook belangrijk is dat er meer leefruimte en minder CO2 op de wereld komt. Het tropisch regenwoud maakte dit evenwicht eerder. Door ongeoorloofde verwijdering en sterke bevolkingsgroei in de wereld kan het planten van bamboe uit de savanne een oplossing bieden. In de link hierboven heeft u iets gezien, maar het moet op grote schaal gebeuren.

Het werkt niet met bomen, struiken enz Bamboe blijft op zijn plaats vanwege zijn sterke wortels. Het houd ook de aarde bij elkaar en brengt structuur in de bodem. Het is niet voor niets dat men de bodem welke vergiftigd is door katoen en/of suikerriet met bamboe weer vruchtbaar word gemaakt.

bamboe in de woestijn

Bamboe in de woestijn zal voorlopig niet groter zijn dan 20 m. Later zijn er meer mogelijkheden.

Mogelijkheden voor een goede wereld

Klimaatveranderingen hebben veel verschillende oorzaken en de werking van ons klimaatsysteem is complex. Dit is een gegeven, maar het gaat te ver om alles te vertellen. Wij denken dat het voor u interessanter is hoe wij denken dat we deze klimaatverandering kunnen beheersen. De temperatuur moet iets lager zijn en de CO2 moet ook meer in balans zijn.

 

Bamboe in de woestijn    

In sommige woestijnen is men al bezig, maar het zou niet moeten zijn zoals hieronder.

Bamboe-planten-in-de-wloestijn..

Dit gebeurt op veel plaatsen, m.n. In Afrika. Kleinschaligheid werkt nergens op aarde.

Wie betaald de kosten?

Dat is altijd een interessante vraag, maar het antwoord moet duidelijk zijn. Mensen die al deze ellende over ons hebben gebracht en daar veel geld mee hebben verdiend. Eerlijk is dat zij voor een groot gedeelte meebetalen zodat wij hun puin op kunnen ruimen. 

Zij hadden toch moeten weten dat met het verschijnen van de wereld ook (eb en vloed) ontstond en dat al het water toen bewoog. En bewegend water maakt energie. Zij hadden ook moeten weten dat sinds 1987 de bamboevezelcultuur is ontstaan. 1,58 miljoen bamboeplanten worden per jaar gemaakt van een bamboevezel.

De grootste oorzaken van CO2 zijn olie en gas. De zeeën zijn vol met (Plastic) en andere schadelijke producten uit olie en gas. Zeeën zitten er vol mee. Niemand van ons begrijpt waarom niet alles is gemaakt van schoner bamboe. Bamboe is biologisch afbreekbaar en later (compost). Het zal ook resulteren in minder aardbevingen en zeebevingen. De aarde zal schoner worden, er zal veel minder erosie zijn. Er zullen minder orkanen en modderstromen zijn. Er zullen minder oorlogen zijn, omdat zij nu grotendeels worden gefinancierd met producten die van de aarde komen.

Wereldbevolking

De (wereldbevolking groeit) en deze moet afgeremd worden en stabiel worden. Iedereen kan beter op zijn plaats blijven totdat zij ergens anders kunnen integreren. Niet alle mensen zijn relschoppers of oorlogszuchtig. De meeste zijn aardige mensen , maar discipline is de beste manier voor beschaving.

Als je in de jaren zestig naar Australië wilde immigreren, kwam je in een afgesloten kamp terecht. Eerst moest je de taal kennen, integreren, lid zijn van een vakbond en een baan hebben. Dan was je vrij en kon je een leven opbouwen. Er zijn fantastische mensen onder immigranten, maar ook veel met een terroristische inslag.

(Militaire strijdkrachten) moeten orde handhaven in eigen land en (handelsroutes). Dit voorkomt, behalve in geval van oorlog dat u onbeschermd bent. In de huidige structuur kan iedereen uw gebied onveilig maken. Iedereen kan binnenlopen. Vrouwen hebben meestal geen waarde in het land van deze indringers. Stelen is soms normaal, dus ook waar zij naar toe gaan. Kijk wat gebeurt en probeer te kijken zonder oogkleppen. Minder tolerant geeft meestal meer veiligheid.

 (Volgende)    (Terug)

 

 

 

By | 2018-02-04T17:36:53+01:00 februari 4th, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

AfrikaansCatalà简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschŌlelo HawaiʻiBahasa IndonesiaItaliano日本語Basa JawaLatinNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenskaTürkçe