We try to inform you as well as possible, so we put red words for clarification between brackets. At the top right you can choose the language that suits you.

Was de zeespiegel hoger vóór de laatste ijstijd?

 

zeespiegel

De gearceerde gebieden werden ondergedompeld in het laatste (interglaciaal)(glaciaal)

Deze kaart laat zien hoe de kustlijn van Scandinavië er ongeveer 130.000 jaar geleden uitzag. Toen was de zeeniveau veel hoger dan nu. Met ons ziet het er niet zo goed uit als de zee ooit weer zo hoog zal zijn.

Zeeniveau

Aan het eind van het laatste (interglaciaal) 130.000 tot 115.000 jaar geleden was het zeeniveau 6 meter hoger dan vandaag.

Voor een korte tijd, ongeveer 1000 jaar, was hij mogelijk 9 meter hoger.

In Europa zag de kustlijn er op veel plaatsen heel anders uit. Als de zeespiegel weer zou stijgen, zou een aantal grote steden onder water komen te staan.

Op de kaart hierboven kun je bijvoorbeeld zeggen dat een groot deel van Scandinavië, met name Finland, zou zijn verdwenen.

Siberië was een stuk warmer

De oorzaak van de hoge waterspiegel was een opwarming van de aarde veroorzaakt door een hoog (CO2-gehalte) in de atmosfeer. Het was in combinatie met een afwijking in de baan rond de zon, wat leidde tot een hogere temperatuur in het Noordpoolgebied.

Volgens reconstructies was de gemiddelde jaartemperatuur in Noord-Europa ongeveer 4 °C hoger dan nu.

Op sommige plaatsen in Siberië was de temperatuur in de heetste maand van het jaar tot 10 °C hoger, terwijl het op Groenland ongeveer 5 °C warmer was.

Vanwege die hoge temperaturen smolten delen van de ijskap op Groenland en vermoedelijk ook de Noordpool. Bovendien waren de oceanen over het algemeen warmer dan vandaag, wat bijdroeg aan de zeespiegelstijging. Heet water heeft meer volume dan koud water.

Steden liggen op de bodem van de zee

Als nu de zeespiegel het niveau zou hebben als in het laatste interglaciaal zouden sommigen van de lage landen onder water zijn.

Zeespiegel steeg met drie factoren

Hoogtre van de zeespiegel

Hoogte van de zeespiegel in de vorige ijstijd.

West-Antarctica:

Het smeltwater va de Zuidpool verhoogde voor een korte tijd de zeespiegel met 3 tot 5 meter tot een totaal van 9 meter.

Groenland, Canadese eilanden en gletsjers:

De IJskappen in het Noordpool smolten, waardoor de zeespiegel 2 tot 5 meter steeg, tot een totaal van 6 meter. 

De zon:

Vanwege hogere temperaturen is het watervolume toegenomen, dus de zeespiegel is met 1 meter gestegen.

Dit is de situatie welke de mensheid nu accepteert.

Dat is precies wat we bedoelen met het redden van de aarde uit de situatie zoals 130.000 jaar geleden. “De Wereld en Bamboe” doet zijn best en kan veel, maar natuurlijk niet alles. Verbinden helpt al. Wij hopen het niet, maar het is niet onmogelijk dat er een andere afwijking in de baan rond de zon zal komen. Dan kan het helpen als de juiste verhouding tussen zuurstof en CO² zodanig is dat de aarde extern geweld beter kan absorberen. Dan kunnen de hoogtes van de zeeniveau ook beter worden gecontroleerd.

De juiste oplossing

Met de middelen en kennis die wij vandaag hebben, kan een ijstijd worden voorkomen. De oorzaak van de vorige ijstijd was teveel CO². Toen was kennis schone zuurstof maken onbekend. Dat kunnen wij nu doen en wij willen de wereld hiermee in een gezondere positie brengen. ALLEEN? JIJ MOET OOK WILLEN.

Zuurstofmaker

Bamboesoorten

Meer dan 1.500 soorten. Sommigen zijn zo mooi dat je stil wordt. Sommigen zijn zo dik dat je ze nauwelijks kunt omhelzen.

Als de aarde werd gecreëerd door (asteroïden), ruimtesteen en stof, kwamen getijden door Maan en Zon. Bamboe kwam kort daarna. Deze plant bestaat uit meer dan 1.500 soorten. Met hetzelfde volume krijgt het 4 keer meer CO² uit de atmosfeer dan bomen en ander vegetatie. Hiervoor geeft ze 35% meer zuurstof terug. Bamboe veroorzaakt duizenden andere dingen.

Hoe verantwoordelijk zijn aardbewoners?

Getijden 4

Kijk altijd uit voor de scheepvaart en maak alles op tijd schoon.

Energie opwekken door windmolens en zonnecellen? Alles is beter dan energie winnen met fossiele brandstoffen. Wat je ook doet, je verwijder CO² niet uit de atmosfeer. Dat doet alles dat op aarde groeit. Een nieuwe betere manier om energie op te wekken zijn onderwatermolens voor snelstromend water en (onderwater vliegers) voor langzaam stromend water.

 
 

Groot voordeel van energie onder water is:

° Alles is onzichtbaar, geen horizonvervuiling

° Waterdichtheid is 832 keer groter dan lucht, dus het  rendement is 100 keer groter

° Alle faciliteiten om onder water te bouwen zijn 15 keer goedkoper dan bouwen boven water.

Minesto

Voor nu willen wij ons alleen concentreren op een balans tussen CO² en zuurstof, omdat wij willen dat de hele wereld vrij ademt. Hiermee bedoelen wij niet alleen mensen, maar ook dieren en de natuur. Als ons plan slaagt, laten we ons verplaatsen door zeestromingen. Wij zorgen ervoor dat wij energie krijgen van onderwater. Zoek Minesto in je browser. Reis door de wereld van onderwaterenergie. Video’s en gesproken woorden vertellen je dat onder water energie kan worden gemaakt die te veel is voor de wereld. Bovendien is het materiaalverbruik 15 keer goedkoper en levert het 100 keer meer op dan alles dat boven water is gemaakt.

Zoek Minesto in je browser. Reis door de wereld van onderwaterenergie. Video’s en gesproken woorden vertellen je dat onder water energie kan worden gemaakt die te veel is voor de wereld. Bovendien is het materiaalverbruik 15 keer goedkoper en levert het 100 keer meer op dan alles dat boven water is gemaakt.

Het traject dat we (volgen), zal ook bepalend zijn.

 

 

 

By | 2018-10-15T21:35:03+01:00 oktober 15th, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

AfrikaansCatalà简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschŌlelo HawaiʻiBahasa IndonesiaItaliano日本語Basa JawaLatinNorsk bokmålPortuguêsSlovenčinaEspañolSvenskaTürkçe